Cel kursu:

Uczestnicy zdobywają podstawowe wiadomości o analizie zagrożeń dla jakości zdrowotnej produktu oraz wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych w procesie produkcji. Zajęcia prowadzone są w formie wykładów i ćwiczeń.

 

Adresaci kursu:

Kurs przeznaczony jest dla osób odpowiedzialnych za jakość oraz bezpieczeństwo produkowanych wyrobów branży spożywczej.

 

Program kursu:
– Ustawodawstwo UE i RP w zakresie produkcji spożywczej,

– Harmonizacja polskiego prawa żywnościowego,

– Nowe podejście do systemów zarządzania i wewnętrznej kontroli jakości,

– Historia i zasady systemu HACCP,

– Terminy, definicje, zagrożenia w przemyśle spożywczym,

– Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP),

– Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)

– Dokumentacja i weryfikacja systemu HACCP.

 

Czas trwania: 10 godzin.

Koszt kursu: 250zł (+23% VAT).

Wszelkie prawa zastrzeżone. CONSULTING 2019 © Wykonanie:Strony Internetowe i Sklepy Internetowe